Pozvánka

na valnou hromadu společnosti Moravskoslezská centrální dráha a.s.
se sídlem Ostrava, Moravská Ostrava, Hollarova 1124/14, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě pod spisovou značkou B 1060.

Představenstvo společnosti Moravskoslezská centrální dráha a.s. tímto svolává
valnou hromadu akcionářů, která se bude konat dne 9. 10. 2023 v 13:00 hod.
v kanceláři notáře Mgr. Evy Studentové, na adrese U soudu 6198/33, 708 00 Ostrava-Poruba

Pořad jednání:
1. Zahájení a organizační záležitosti
2. Volba orgánů valné hromady
3. Změna stanov společnosti
4. Závěr valné hromady

K bodu 1 programu:
Zahájení bude provedeno po registraci akcionářů a zápisu akcionářů do prezenční listiny, které proběhne od 13:00 hod. do 13:10 hod.

K bodu 2 programu:
Návrh usnesení: Valná hromada zvolila předsedu valné hromady a další funkcionáře valné hromady (jména budou navržena přímo na valné hromadě).

Zdůvodnění: Struktura obsazení orgánů valné hromady vychází ze zákona a stanov společnosti.

K bodu 3 programu:
Návrh usnesení: Valná hromada rozhodla, že v textu stanov a v důsledku toho ani v obchodním rejstříku nebude nadále uváděn žádný předmět podnikání.

Zdůvodnění: Společnost má příjem z pronájmu vlastního majetku a toto je deklarováno zapsaným předmětem činnosti (správa vlastního majetku). Tato činnost ale není živností ve smyslu živnostenského zákona. Protože předmětem podnikání se rozumí některý obor činnosti podle živnostenského zákona, přičemž žádný takový obor nevyjadřuje předmět činnosti společnosti, není nic k uvádění jako předmětu podnikání.

Svolat valnou hromadu s daným programem a návrhem usnesení se rozhodlo představenstvo společnosti na svém zasedání dne 29.8.2023 poté, co projednalo výzvu Krajského soudu v Ostravě – viz příloha této pozvánky.

Pavel Arbeit
předseda představenstva

 

Pozvánka v PDF