Pozvánka

na řádnou valnou hromadu společnosti Moravskoslezská centrální dráha a.s.
se sídlem Ostrava, Moravská Ostrava, Hollarova 1124/14, IČO: 60793571, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě pod spisovou značkou B 1060.

 

Představenstvo společnosti Moravskoslezská centrální dráha a.s. tímto na základě žádosti kvalifikovaného akcionáře učiněné v souladu s § 366 zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech svolává řádnou valnou hromadu akcionářů společnosti Moravskoslezská centrální dráha a.s., která se bude konat dne 7. března 2024 v 10:00 hod. v sídle společnosti na adrese Hollarova 14, Ostrava.

Pořad jednání:
1.    Zahájení a volba orgánů valné hromady
2.    Odvolání členů dozorčí rady
3.    Volba členů dozorčí rady
4.    Závěr

K bodu 1 programu:
Zahájení bude provedeno po registraci akcionářů a zápisu akcionářů do prezenční listiny, které proběhne od 09:50 hod. do 10:00 hod.

Orgány valné hromady budou zvoleny následovně na základě návrhů z pléna.

K bodu 2 programu:
Návrh usnesení: „Valná hromada odvolává všechny stávající členy dozorčí rady.

Odůvodnění:

Rozhodování o volbě a odvolání členů dozorčí rady náleží v souladu se Zákonem o obchodních korporacích a stanovami Společnosti valné hromadě. Odvolání členů dozorčí rady je navrhováno s ohledem na patovou situaci, která panuje v orgánech společnosti.

K bodu 3 programu:
Návrh usnesení: „Valná hromada volí nové členy dozorčí rady

Odůvodnění:

Rozhodování o volbě a odvolání členů dozorčí rady náleží v souladu se Zákonem o obchodních korporacích a stanovami Společnosti valné hromadě. Zvolení nových členů dozorčí rady je navrhováno s ohledem na patovou situaci, která panuje v orgánech společnosti.

————————

Svolat valnou hromadu s daným programem a návrhem usnesení se rozhodlo představenstvo společnosti hlasováním per rollam, přijatém dne 6. 2. 2024, a to poté, co předseda představenstva obdržel výzvu kvalifikovaného akcionáře ke svolání valné hromady s výše uvedeným pořadem jednání a návrhy usnesení.

Dne 7. února 2024

Ing. Pavel Arbeit

Pozvánka v PDF